Thursday, 18 October 2012

Cool - Gadget Dan Aksesori Steampunk (35 Gambar)

Steampunk adalah sejenis cabang kebudayaan yang menggabungkan gaya generasi lalu (seperti era Victoria di England) dengan kemudahan moden seperti aksesori,kenderaan,perhiasan dan sebagainya.Reka bentuknya kelihatan seperti ciptaan "saintis-gila" pada masa lalu yang diilhamkan dari karya-karya pengarang seperti Jules Verne dan H.G.Wells. Rekaannya biasanya berdasarkan kepada nilai estetik,namun fungsinya tidak berubah daripada keadaan asal.






































26 comments:

  1. fuh..semuanya smart dan epik. kalau jual berapa harga agaknya...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtw la...ikot budi bicara org yg wat ni la kot...heheh :)

      Delete
  2. salam perkenalan..

    ape benda barang pelik2 ni..hehe

    ReplyDelete
  3. pen drive tu lawa giler...stylo. hehe

    ReplyDelete
  4. camne nak order nie, dapat pistol tu pun jadi la, ahaks

    ReplyDelete
  5. wahh!! suka kamera dan keyboard ! lawa and antik !

    anda ditag:
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

    ReplyDelete
  6. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira k hihihihi :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  7. dah lama tak singgah sini.. huhuhuhu..
    nice entry!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...