Tuesday, 16 October 2012

Cool - Katil Elevator Di Ruang Tamu (10 Gambar)

Mendapat inspirasi dari mekanikal persembahan pentas, YO! Home cuba memikirkan cara untuk mencipta ruang tambahan di sebuah kediaman apartment. Hasilnya, mereka berjaya memikirkan konsep 'elevator bed' atau 'katil elevator' dimana katil ini boleh naik ke atas siling untuk menunjukkan ruang tamu dibawahnya.

YO! Home apartment konsep membuat kemunculan di 100% Design Exhibition di London. Idea ini telah dicetuskan oleh Simon Woodroffe. Menggunakan 12 bahagian mekanikal, cuba mencipta rumah seluas 80 meter persegi  dengan dilengkapi sebuah bilik, bilik istirehat, bilik tidur, dapur/ruang makan dan pejabat dengan tambahan dua mini wayang dan bilik tetamu.













Sumber YO

30 comments:

  1. Replies
    1. sape yg beli umh ni mmg masyuk...

      Delete
  2. Replies
    1. sng sikit xyh nk kemas2...hahaha

      Delete
  3. kalau tiba2 stuck camne, operasi terhenti sekerat jalan, nak tido tak boleh, nak duduk atas sofa pun tak boleh, ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. time tu kan Mat Jo, mmg hari malang dia la...hahaha

      Delete
  4. Replies
    1. nnt contact YO! Home...soh dorg dtg umh buat renovation

      Delete
  5. memang simple cantik menarik tertarik...
    http://abdul-aliim.blogspot.com/p/special.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik menarik DABOMM!!! hahaha

      Delete
  6. menarik..tapi designnya nmpak cam sesuai untuk yang bujang2 cam aku...hehehe..kalau dah kawin and ade anak sorang dua tatau laa praktikal lagi ke x..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. tak suke tengok bnde2 cenggini...teringin gile tp tau x mampu nak dapat... hoho

    ReplyDelete
  8. assalam, jimat ruang...nampak cantik dgn hiasan yg menarik

    ReplyDelete
  9. wow!!! sapalah nk bg kat cheq macm ni wat hadiah nk msk rmh baru ni??? ahaksss :)

    ReplyDelete
  10. cantik nya...bila la leh dapat bilik mcm ney :)

    ReplyDelete
  11. bile nak ade katil cam nie..syok tu

    ReplyDelete
  12. mmg kretif la .jimat ruang kan.

    ReplyDelete
  13. cangih ah! teringin nak ada umah cam gnie..hehe

    ReplyDelete
  14. perrggghhh!! bila la sy dapat rumah mcm ni. haha.

    followed :) http://yayacaramel.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. wahhhh... bestnya klu kat umah saya ada cam gini...huhuhu

    ReplyDelete
  16. wow!!! nak wat rumah mcm ni la..jimat ruang..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...