Thursday, 11 October 2012

Cool - Hotel Pokok Untuk Pencinta Alam Semulajadi (16 Gambar)

Hotel Pokok atau Treehotel terletak di Harads, kira-kira 50 kilometer dari bandar Lulea, Sweden. Hotel Pokok ini dibina 4-6 meter dari atas tanah dengan pemandangan Sungai Lule yang menakjubkan.

Hotel ini menawarkan pelbagai aktiviti untuk para pengunjung. mereka boleh mendaki gunung, berkayak, memancing, menunggang kuda dan ketika musim salji, mereka boleh berjalan dia atas Sungai Lule. Kerana hotel ini terletak di Utara Sweden, pengunjung juga boleh melihat Northern Lights atau Aurora.


















Sumber TreeHotel

34 comments:

  1. Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

    ReplyDelete
  2. WAH!!!
    BEST GILER...
    tapi jauh btol..
    m'sia xde buat cmne ker..

    ReplyDelete
  3. Aimi: thanks!!! orait...will join...:)

    ReplyDelete
  4. aini: malaysia xboleh wat...asal buat je nanti, pokok kene tebang...ngn hotel2 angkut masok lori...hahaha

    ReplyDelete
  5. ingatkan gambar men2 je ni, tak sangka betul2 wujud hotel kat pokok hahaha

    ReplyDelete
  6. cantik dan unik! tapi macam scary je nak duk hotel cenggini. Tergantung je ;o

    ReplyDelete
  7. seriously ohsemm..NAKPII NAKPII :)

    ReplyDelete
  8. mimi: ni btol2...bukan cobaan...hahaha

    ReplyDelete
  9. Fendy: rasa cm tarzan lak kan kalo dok atas pokok...hahaha

    ReplyDelete
  10. nana: jgn riso...xtgi mane pon...tp kalo jatoh, still rase sakit...

    ReplyDelete
  11. IEQAH: jom pi same2...hehehe

    ReplyDelete
  12. AmyLiana: ohsem kan..kreatif giler org yg bina ni..

    ReplyDelete
  13. Cik Tie@Akak: cantik kan..:)

    ReplyDelete
  14. duk terpikir mcm mana dengan sistem pembuangan sbb x nampak toilet...

    ReplyDelete
  15. brape ringgit sari nie, Mat Jo nak tempah, ahaks

    ReplyDelete
  16. Diyana: ermm..sistem pembuangn still same biler kita dlm hutan...semak samun jawapannya...hahaha

    ReplyDelete
  17. Mesyhta Beto: mmg kreatif dorg ni...sampai hotel pon bole buat atas pokok

    ReplyDelete
  18. Mat Jo: rm400-600...jom Mat Jo...

    ReplyDelete
  19. Muhammad Firdaus Bin Kamarudin: mmg tujuan dia wat tempat terpencil...nk tengok nature ngn haiwan dlm hutan...

    ReplyDelete
  20. wow.....smart...jom kita wat jom..hehehe

    ReplyDelete
  21. wowww best gilerr. Bilalah boleh pergi agaknya? Hee:)

    ReplyDelete
  22. izwan: jom2..pokok mane kita nk start???hahaha

    ReplyDelete
  23. fatini_irdina: kalo ade duit, skrg gak boleh fatini...:)

    ReplyDelete
  24. wahh bestnya mesti mahal sangat2

    ReplyDelete
  25. menarik. at the same time, boleh educate people to love the nature. but,still the management should consider about the forest ecosystem first rather than money. btw, it is a good idea and very rarely can be found.

    ReplyDelete
  26. wah, bestnye.. alangkah bestnye ade rumah mcm tu. nyaman dan selesa je.. hee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...